Auteur: Yvonne Burger - Mieke Reidinga

Executive Teamcoaching in de praktijk

Effectief werken met leiderschapsteams

Dit is een boek voor executive teamcoaches die (willen) werken met leiderschapsteams. De inzichten zijn ook relevant voor organisatieadviseurs en HR-managers die hun effectiviteit in de directiekamer willen vergroten.

Doel van het boek is om vakgenoten handreikingen te geven om te reflecteren op hun eigen praktijk. Welke rol neem je als executive teamcoach? Welke werkwijze past bij het team, de opgave en bij jou? Welke interventies kun je doen of moet je vooral laten? Wat zijn spannende momenten en hoe ga je daar mee om? Hoe zorg je goed voor jezelf in dit type werk?

Het boek is een mix van praktijk, theorie en relevante uitkomsten van onderzoek.
- Deel 1 gaat over de vraag hoe leiderschapsteams verschillen van andere teams en over het belang van ‘containment’. Door middel van casuïstiek wordt de praktijk van executive teamcoaching beeldend neergezet.
- Deel 2 gaat over hoe de executive teamcoach kan werken met leiderschapsteams. De rollen en stijlen van de executive teamcoach worden beschreven evenals 5 verschillende werkwijzen inclusief praktische interventies.
- Deel 3 gaat over de executive teamcoach zelf. De auteurs nemen de lezer mee in de spannende momenten uit hun eigen praktijk en de lessen die zij daaruit getrokken hebben. Het ontwikkelen van een professionele identiteit en een eigen praktijktheorie wordt besproken evenals de noodzaak tot een gedegen zelfkennis en zelfzorg.

Het boek wordt afgesloten met 20 lessen en tips voor de praktijk.

 

Bestel boek

Auteur

Yvonne Burger

Auteur

Mieke Reidnga

Auteur