Titels

De dictatuur van taboes (boek)

- hoe het onderwijs taboes tackelt of daarin niet slaagt –
- hoe het onderwijs (niet) met taboes omgaat –
- de 25 belangrijkste taboes in het onderwijs –

Taboes zijn een essentieel onderdeel van de samenleving, dus ook in het onderwijs. In deze bundel is naast een inleiding over begrippen en verschijnselen die met taboes samenhangen een aantal taboes die nu nog in het onderwijs voorkomen beschreven. De taboes die beschreven zijn in deze bundel omvatten een aantal thema’s. Het varieert van taboes op de omgang met leerlingen, het al dan niet orde kunnen houden, de slechte en goed leerkachten alsook de agressie die momenteel in het onderwijs voorkomt en de juridisering van het onderwijs. 

De auteurs beogen met het beschrijven en benoemen van deze taboes de discussie los te maken over zaken die in het onderwijs voorkomen, maar niet besproken worden, terwijl iedereen weet dat deze zaken voorkomen en van invloed zijn op de dagelijkse gang van zaken in het onderwijs. Meestal gaat het om een negatieve invloed, die wellicht niet wenselijk geacht wordt, maar wel in stand gehouden wordt, omdat er in het onderwijs geen aandacht aan besteed wordt. Elke samenleving heeft blijkbaar taboes nodig. Door de loop der tijd verdwijnen taboes en komen er weer andere taboes voor in de plaats. Het grootste taboe is dat taboes nodig zijn, en negatief zijn, maar dat er geen acties in de samenleving worden genomen om taboes te doorbreken.

In deze bundel wordt een aantal taboes beschreven met als doel de discussie over taboes en hun functie in het onderwijs op gang te brengen, zodat ervoor gezorgd kan worden dat er van taboes (in de toekomst) een positieve invloed kan uitgaan.

Dit boek bestellen? Klik hier! / Bestel via Bol.com

Titels

Algemene gegevens

Uitgever:Kloosterhof Neer B.V.
Oplage:500
Verschijning:1 oktober 2014
ISBN13:9789078876083

Dit boek bestellen? Klik hier!

Titels

Bestellen

Prijs per boek*: 
Standaard€ 9,75

*genoemde bedragen zijn inclusief 6% BTW en exclusief verzendkosten

Bestellingen:
Kloosterhof Neer B.V.
Yvonne van Pol
yvonne@kloosterhof.nl
Telefoon: 0475-600944
Fax: 0475-597153